Почетна | Рециклажни центар

РЕЦИКЛАЖНИ ЦЕНТАР

Рециклажни центар у Сомбору пуштен је у рад 28. јуна 2012. године и представља истински корак у унапређењу управљања отпадом у граду Сомбору. У РЦ се не врши прерада већ селекција, односно, разврставање различитих врста отпада и његово паковање. Капацитет постројења је 9 тона отпада дневно.

Вредност инвестиције за изградњу Рециклажног центра је износила 45 милиона динара, ае финансирало је Министарство животне средине, рударства и просторног планирања преко Фонда за заштиту животне средине.

У сомборском Рециклажном центру се откупљује ПЕТ амбалажа,пластичне гајбе, пластичне столице, бурад, фолија, папир, картон, стакло и тетрапак.

Грађани треба да обавесте службу ЈКП Чистоћа Сомбор о постојању одређене врсте и количине отпада, радним данима од 7 до 14 часова путем телефона 025/5414-226 иил 063/111-46-40 и да одлуче да ли ће га сами допремити у РЦ, или ће по њега доћи наше возило и преузме га од власника или генератора. Ако грађани одлуче сами да донесу отпад, исти се мери и исплаћује по важећем ценовнику. Теренска служба ЈКП Чистоће Сомбор одлази по рециклажне сировине само ако су у питању веће количине, препоручљиво је преко 200 и више кг. У том случају се прави понуда о откупу секундарних сировина како за правна тако и за физичка лица.

Рециклажни центар се налази на Стапарском путу bb, радно време је од понедељка до петка од 7 до 14 часова.

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Чишћење Читаоничке улице

Радници ЈКП "Чистоћа" Сомбор  обављају различите задатке у вези са чишћењем и одржавањем јавног простора. Скупљање лишћа је део редовног јесењег одржавања и може се обављати мануелно или машински,...

opširnije

Удоми, не купуј

Позивамо све наше суграђане да посете Прихватилиште за напуштене животиње (псе и мачке) и изаберу за себе верног пријатеља. Прихватилиште се налази  на адреси Моношторски пут bb Радно време од 6 до...

opširnije