Почетна | Рециклажни центар

РЕЦИКЛАЖНИ ЦЕНТАР

Рециклажни центар у Сомбору пуштен је у рад 28. јуна 2012. године и представља истински корак у унапређењу управљања отпадом у граду Сомбору. У РЦ се не врши прерада већ селекција, односно, разврставање различитих врста отпада и његово паковање. Капацитет постројења је 9 тона отпада дневно.

Вредност инвестиције за изградњу Рециклажног центра је износила 45 милиона динара, ае финансирало је Министарство животне средине, рударства и просторног планирања преко Фонда за заштиту животне средине.

У сомборском Рециклажном центру се откупљује ПЕТ амбалажа,пластичне гајбе, пластичне столице, бурад, фолија, папир, картон, стакло и тетрапак.

Грађани треба да обавесте службу ЈКП Чистоћа Сомбор о постојању одређене врсте и количине отпада, радним данима од 7 до 14 часова путем телефона 025/5414-226 иил 063/111-46-40 и да одлуче да ли ће га сами допремити у РЦ, или ће по њега доћи наше возило и преузме га од власника или генератора. Ако грађани одлуче сами да донесу отпад, исти се мери и исплаћује по важећем ценовнику. Теренска служба ЈКП Чистоће Сомбор одлази по рециклажне сировине само ако су у питању веће количине, препоручљиво је преко 200 и више кг. У том случају се прави понуда о откупу секундарних сировина како за правна тако и за физичка лица.

Рециклажни центар се налази на Стапарском путу bb, радно време је од понедељка до петка од 7 до 14 часова.

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Удоми, не купуј!

Ово су само неки од паса који се налазе уз градском Прихватилишту који чекају свог власника. Позивамо све наша суграђане да посете Прихватилиште за напуштене животиње (псе и мачке) и изаберу за себе...

opširnije

Неодговорно одлагање отпада

Апелујемо на део наших неодговорних суграђана да отпад не одлажу  као на овој фотографији. Оваквим одлагањем се ружи  слика града и даје се лош пример будућим генерацијама. Морамо бити друштвено...

opširnije