Град Сомбор и ЈКП Чистоћа позива грађане на oдговорно власништво кућних љубимаца

21.04.2023.

Град Сомбор позива све грађане, одговорне власнике љубимаца, на акцију бесплатног чиповања и вакцинације паса, која ће се спроводити у просторијама Ветеринарске станице Сомбор.

Циљ овог програма је обухватити што већи број власничких паса, како би се заштитили и лакше пронашли, уколико се изгубе или побегну, што ће додатно смањити број напуштених паса на територији града Сомбора.

Одговорно власништво подразумева сву потребну негу и љубав према љубимцу, током читавог његовог живота.Сваки љубимац, као и човек, има своју јединствену личност, потребе за слободним простором и квалитетном храном, али исто тако и потребу да осети љубав и повезаност са породицом, како би цео живот провео уз њих.Пружањем здраствене заштите, као што су вакцинисање против заразних болести, стерилизација и редовна заштита против паразита, ви директно учествујете у побољшању услова и сигурности локалне заједнице града Сомбора.

Сваки власнички љубимац је заштићен Законом о добробити животиња.

Учествујте у акцији!

Уколико желите да удомите љубимца, који ће вама и вашој породици пружити нераздвојно пријатељство,посетите напуштене животиње у ЈКП Чистоћа “Прихватилиште за псе и мачке” (Моношторски пут бб, Сомбор) током радног времена (06.00-14.00), дежурни контакт телефон 063 11 99 625 или 063 112 575 1 и пружите им безбрижан живот.

У случају да ваш пас није чипован или вакцинисан против беснила позовите Ветеринарску станицу Сомбор на број 025 431 910 током радног времена (09.00-16.00) и закажите бесплатан третман за вашег љубимца.

NAJNOVIJE VESTI

Saopštenje povodom “Meseca čistoće”

U okviru akcije Mesec Čistoće u gradu Somboru, koja je počela 27.03 a završila se 08.05.2023. godine, prikupljeno je, transportovano i na gradsku deponiju u Rančevu odloženo 10.786  kubnih metara...

opširnije

Udomi, ne kupuj!

Kućni ljubimci su deo ljudskih života dugi niz godina.. Danas je mnogima teško da zamisle život bez četvoronožnih prijatelja. Udomljavanje je jedan od najhumanijih i najplemitijih činova koje možete...

opširnije