Град Сомбор и ЈКП Чистоћа позива грађане на oдговорно власништво кућних љубимаца

21.04.2023.

Град Сомбор позива све грађане, одговорне власнике љубимаца, на акцију бесплатног чиповања и вакцинације паса, која ће се спроводити у просторијама Ветеринарске станице Сомбор.

Циљ овог програма је обухватити што већи број власничких паса, како би се заштитили и лакше пронашли, уколико се изгубе или побегну, што ће додатно смањити број напуштених паса на територији града Сомбора.

Одговорно власништво подразумева сву потребну негу и љубав према љубимцу, током читавог његовог живота.Сваки љубимац, као и човек, има своју јединствену личност, потребе за слободним простором и квалитетном храном, али исто тако и потребу да осети љубав и повезаност са породицом, како би цео живот провео уз њих.Пружањем здраствене заштите, као што су вакцинисање против заразних болести, стерилизација и редовна заштита против паразита, ви директно учествујете у побољшању услова и сигурности локалне заједнице града Сомбора.

Сваки власнички љубимац је заштићен Законом о добробити животиња.

Учествујте у акцији!

Уколико желите да удомите љубимца, који ће вама и вашој породици пружити нераздвојно пријатељство,посетите напуштене животиње у ЈКП Чистоћа “Прихватилиште за псе и мачке” (Моношторски пут бб, Сомбор) током радног времена (06.00-14.00), дежурни контакт телефон 063 11 99 625 или 063 112 575 1 и пружите им безбрижан живот.

У случају да ваш пас није чипован или вакцинисан против беснила позовите Ветеринарску станицу Сомбор на број 025 431 910 током радног времена (09.00-16.00) и закажите бесплатан третман за вашег љубимца.

NAJNOVIJE VESTI

Нерадни дани током празника

Обавештавамо вас да ЈКП "Чистоћа" Сомбор неће радити од среде 1.маја до понедељка 6.маја. Од 7. маја настављамо са радом редовно! Желимо вам срећне...

opširnije

Међународни дан планете Земље

Сваког 22.априла обележавамо Међународни дан планете Земље 🌍 Све већи ризици и многи изазови услед климатских промена и ситуација, попут суша, поплава, топлотних таласа, смањивања биоразноликости и...

opširnije

Удоми, не купуј

Позивамо све наше суграђане да посете Прихватилиште за напуштене псе и мачке и изаберу за себе једног верног пријатеља. Сви наши пси су чиповани,вакцинисани,очишћени од паразита и социјализовани,...

opširnije