Održan sastanak na temu rešavanja problema pasa lutalica

01.02.2023.

U sredu, 25. januara, u prostorijama Gradske uprave održan je sastanak koordinacionog tima za sistemsko rešavanje problema pasa lutalica na teritoriji našeg grada.

Pored JKP “Čistoća”, koje je predstavljao direktor Dragan Radojčić, sastanku su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, Zavoda za javno zdravlje Sombor, Veterinarskog specijalističkog instituta Sombor, Veterinarske stanice Sombor i Udruženja za zaštitu životinja i životne sredine “Njuškice 025”.

Prisutni su se okupili kako bi se uspostavila saradnja na projektu napuštenih pasa koji su prošli CNR program, a na sastanku je posebna pažnja bila usmerena na brigu o napuštenim životinjama koja podrazumeva vakcinaciju i sterilizaciju, obezbeđivanje hrane, lečenje, ali i edukaciju građana i razvijanje svesti o odgovornom vlasništvu, kako bi se smanjio broj lutalica.

CNR program (uhvati-sterilišti-pusti) podrazumeva hvatanje životinja lutalica, njihovo sterilisanje, vakcinaciju, tretiranje endoparazita i ektoparazita, kao i obeležavanje životinja koje su prošle kroz ovaj proces. Nakon kratkog oporavka, psi će biti pušteni da borave u sklonišnim kućicama koje su postavljene na rubnom području grada Sombora u cilju izmeštanja istih iz centra grada, blizine šetališta, biciklističkih staza i sličnih lokacija, kako bi se sprečilo ugrožavanje bezbednosti građana.

Koordinacioni tim uputio je apel sugrađanima koji primete pse lutalice da pozovu i obaveste Zoohigijensku službu JKP “Čistoća” Sombor putem telefona 063/119-9-625.

NAJNOVIJE VESTI

Међународни дан планете Земље

Сваког 22.априла обележавамо Међународни дан планете Земље 🌍 Све већи ризици и многи изазови услед климатских промена и ситуација, попут суша, поплава, топлотних таласа, смањивања биоразноликости и...

opširnije

Удоми, не купуј

Позивамо све наше суграђане да посете Прихватилиште за напуштене псе и мачке и изаберу за себе једног верног пријатеља. Сви наши пси су чиповани,вакцинисани,очишћени од паразита и социјализовани,...

opširnije

Удоми, не купуј

Уколико сте у потрази за кућним љубимцем, нема веће сатисфакције и испуњења него када се одлучите за удомљавање, јер ћете пружити безусловну љубав и сигуран дом једном предивном бићу које то итекако...

opširnije