Održan sastanak na temu rešavanja problema pasa lutalica

01.02.2023.

U sredu, 25. januara, u prostorijama Gradske uprave održan je sastanak koordinacionog tima za sistemsko rešavanje problema pasa lutalica na teritoriji našeg grada.

Pored JKP “Čistoća”, koje je predstavljao direktor Dragan Radojčić, sastanku su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, Zavoda za javno zdravlje Sombor, Veterinarskog specijalističkog instituta Sombor, Veterinarske stanice Sombor i Udruženja za zaštitu životinja i životne sredine “Njuškice 025”.

Prisutni su se okupili kako bi se uspostavila saradnja na projektu napuštenih pasa koji su prošli CNR program, a na sastanku je posebna pažnja bila usmerena na brigu o napuštenim životinjama koja podrazumeva vakcinaciju i sterilizaciju, obezbeđivanje hrane, lečenje, ali i edukaciju građana i razvijanje svesti o odgovornom vlasništvu, kako bi se smanjio broj lutalica.

CNR program (uhvati-sterilišti-pusti) podrazumeva hvatanje životinja lutalica, njihovo sterilisanje, vakcinaciju, tretiranje endoparazita i ektoparazita, kao i obeležavanje životinja koje su prošle kroz ovaj proces. Nakon kratkog oporavka, psi će biti pušteni da borave u sklonišnim kućicama koje su postavljene na rubnom području grada Sombora u cilju izmeštanja istih iz centra grada, blizine šetališta, biciklističkih staza i sličnih lokacija, kako bi se sprečilo ugrožavanje bezbednosti građana.

Koordinacioni tim uputio je apel sugrađanima koji primete pse lutalice da pozovu i obaveste Zoohigijensku službu JKP “Čistoća” Sombor putem telefona 063/119-9-625.

NAJNOVIJE VESTI

Светски дан заштите животне средине

Очување животне средине је горућа тема у последњих неколико деценија због све већих еколошких катастрофа са којим се човечанство суочава.Управо из тог разлога Генерална скупштина Уједињених нација...

opširnije

Нерадни дани током празника

Обавештавамо вас да ЈКП "Чистоћа" Сомбор неће радити од среде 1.маја до понедељка 6.маја. Од 7. маја настављамо са радом редовно! Желимо вам срећне...

opširnije

Међународни дан планете Земље

Сваког 22.априла обележавамо Међународни дан планете Земље 🌍 Све већи ризици и многи изазови услед климатских промена и ситуација, попут суша, поплава, топлотних таласа, смањивања биоразноликости и...

opširnije