Predstavnici nemačke ambasade, NALED-a, GIZ-a i Sekopaka u poseti Reciklažnom centru

06.09.2022.

U petak, 2. septembra 2022. godine, Reciklažni centar Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća” posetio je Christian Schilling iz Ambasade Savezne Republike Nemačke, kao i predstavnici NALED-a, GIZ-a i Sekopaka.

Cilj ove posete bio je praćenje sprovođenja projekta Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu koji je pokrenuo NALED 2020. godine, u saradnji sa Sekopakom, a koji finansira Nemačko Savezno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, preko razvojne agencije (GIZ).

Gosti su istakli da su izuzetno zadovoljni onim što su zatekli, budući da je Sombor ostvario do sada najbolje rezultate. U našem gradu je tokom prošle godine prikupljeno 105 tona staklene ambalaže u okviru akcije “Zvono te zove – recikliraj staklo”, dok je ostatak prikupljen iz ugostiteljskih objekata, kao i od pravnih i fizičkih lica.

Projekat Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu pratiće se do kraja 2022. godine.

NAJNOVIJE VESTI

Obeležen Svetski dan čišćenja

U svetu je 17. septembra obeležen Svetski dan čišćenja, koji svake godine podiže svest o globalnom zagađenju naše planete. Jedan dan u godini nije dovoljan da se problem reši, ali može značajno da...

opširnije

Odluka o promeni cena usluga

Poštovani sugrađani, obaveštavamo vas da će cene komunalnih usluga koje primenjuje JKP "Čistoća" Sombor, od 1. oktobra 2022. godine biti uvećane za 17,5 odsto. Odluku Nadozornog odbora i Rešenje i...

opširnije