Marijeta Malbaša učestvovala na panel diskusiji u okviru Evropske zelene nedelje

03.06.2021.

U sredu, 2. juna, u Velikoj skupštinskoj sali Županije održana je panel diskusija pod nazivom “Životna sredina i mi”. Događaj je održan u okviru obeležavanja Evropske zelene nedelje, a organizator je bio Grad Sombor.

Panelu je, ispred Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća”, prisustvovala Marijeta Malbaša, koja je učestvovala u interaktivnom predavanju. Pored našeg preduzeća, događaj su uveličali predstavnici Grada Sombora, Zavoda za javno zdravlje i Pokreta gorana, koji su održali interaktivna predavanja “Zagađenje vazduha vezano za javno zdravlje i kvalitet života”, “Upravljanje otpadom i reciklaža”, “Zajedničko stvaranje transformacije u kontekstu nulte stope zagađenja” i “Saradnja između civilnog društva i lokalne samouprave”, a predstavljeni su i praktični primeri iz svakodnevnog života kojima može da se utiče na zaštitu životne sredine. Treba napomenuti i da su na diskusiji učestvovali i učenici smera tehničar za zaštitu životne sredine Srednje škole “Sveti Sava”.

Evropska zelena nedelja se održava svake godine prve nedelje juna i predstavlja najveću manifestaciju ekološkog karaktera u okviru Evropske unije. Organizator manifestacije je Generalni direktorat za životnu sredinu Evropske komisije.

NAJNOVIJE VESTI