Pozitivni, ali i negativni primeri učešća građana u “Mesecu čistoće”

21.04.2021.

Pri kraju “Meseca čistoće” valja konstatovati da je najveći broj naših sugrađana učestvovao u akciji na pravi način, tj. onako kako je i predviđeno. Međutim, naišli smo i na niz negativnih primera.

Uoči “Meseca čistoće” smo objavili detaljne rasporede za odnošenje otpada i pozvali sve naše sugrađane da se priključe akciji prolećnog čišćenja grada. Najveći broj građana se akciji priključio na pravi način i to je za svaku pohvalu. Ipak, moramo reći da postoje i negativni primeri.

Naše ekipe su na terenu neretko zaticale kabaste stvari pored kontejnera, iako su termini za čišćenje te lokacije prošli pre više od deset dana. Stoga možemo zaključiti da su pojedinci nakon renoviranja stana prosto izbacili nepotrebne stvari podrazumevajući da će JKP Čistoća te stvari odneti na smetlište.

Ovo zaista nije u redu, jer su sve naše ekipe još uvek zauzete odnošenjem otpada sa drugih lokacija po utvrđenom rasporedu i nije jednostavno rasporediti ekipe da se vraćaju na problematične lokacije samo zato što je neko neodgovorno izbacio nepotrebne stvari van utvrđenog termina. Na taj način se pravi jedna negativna slika o stanju čistoće u našem gradu, a to nije korektno prema našim ekipama koje su ovog meseca zaista vanredno angažovane kako bi “Mesec čistoće” protekao na najbolji mogući način.

Stoga, koristimo još jednom priliku da građane pozovemo da se odgovorno ponašaju i da poštuju termine koji su predviđeni za mesto njihovog stanovanja.

Mi ćemo ovaj problem rešavati postavljanjem kamera, ako ne postoji drugi način da se neodgovorni građani ponašaju onako kako bi trebalo.

Na kraju, još jednom se zahvaljujemo najvećem broju odgovornih građana Sombora koji zajedno sa nama rade na tome da Sombor i dalje ostane zelen i jedan od najčistijih gradova u Srbiji.

 

NAJNOVIJE VESTI

Saopštenje povodom “Meseca čistoće”

U okviru akcije Mesec Čistoće u gradu Somboru, koja je počela 27.03 a završila se 08.05.2023. godine, prikupljeno je, transportovano i na gradsku deponiju u Rančevu odloženo 10.786  kubnih metara...

opširnije

Udomi, ne kupuj!

Kućni ljubimci su deo ljudskih života dugi niz godina.. Danas je mnogima teško da zamisle život bez četvoronožnih prijatelja. Udomljavanje je jedan od najhumanijih i najplemitijih činova koje možete...

opširnije