JKP “Čistoća” i tokom vanrednog stanja radi gotovo punim kapacitetom

27.03.2020.

Zbog specifičnosti osnovne delatnosti, preduzeće i tokom vanrednog stanja radi gotovo punim kapacitetom. Proteklih dana, zbog snežnih padavina, intervenisala je i zimska služba, koja je trenutno u permanenciji.

Zaposleni su detaljno upoznati sa procedurama koje je neophodno svakodnevno sprovoditi u cilju zdravstvene zaštite i bezbednosti na radu. Podeljene su im zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju ruku, radnih prostorija i vozila. Preduzeće je sopstvenim sredstvima izvršilo nabavku atomizera, ručnih prskalica, prskalica za unutrašnje prostorije lične zaštitne opreme za zaposlene angažovane na poslovima dezinfekcije. Zaposleni u administraciji i inkasanskoj službi preraspodeljeni su na poslove dezinfekcije, a na raspolaganju su i gradskom štabu za vanredne situacije kao i Crvenom krstu.

Sredstvima za dezinfekciju svakodnevno se tretiraju sva transportna vozila i sve prostorije JKP “Čistoća”, prihvatilište za pse, pristupni put ka gradskoj deponiji, hala reciklažnog centra, mašinsko odeljenje, vozila MUP Sombor, prilazi određenim javnim ustanovama kao i njihove unutrašnje prostorije, kao što su Narodno pozorište Sombor, ambulanta za plućne bolesti i td.

U koordinaciji sa štabom za vanredne situacije grada Sombora, JKP “Čistoća” Sombor obavlja dezinfekciju javnih saobraćajnica cisternom-polivačem, koristeći trenutno najefikasnije dezinfekciono sredstvo, natrijum hipohlorit.

Prikupljanje i transport komunalnog – kućnog otpada, kao i otpada čiji su generatori pravna lica, obavlja se po ustaljenom planu i programu. Tradicionalna akcija “Mesec čistoće” odložena je do daljeg.

Odeljenje javne higijene, poslove obavlja svakodnevno, sa pojačanom dinamikom čišćenja i održavanja higijene javnih površina, naročito u zoni centra grada, Venaca i svih frekventnih ulica u prvoj gradskoj zoni.

U odeljenju selekcije otpada, primenjene su preventivne mere koje se odnose na potpunu obustavu otkupa sekundarnih sirovina na blagajni reciklažnog centra, kao i obustavu uslužnog transporta sekundarnih sirovina dostavnim vozilima.

Po redovnom rasporedu i dalje se obavlja prikupljanje i transport sekundarnih sirovina od pravnih lica, i pražnjenje namenskih posuda lociranih na javnim površinama u gradu i naseljenim mestima.

Rad prihvatilišta za pse lutalice i transport animalnog otpada na teritoriji grada odvija se u okviru zoohigijenske službe, ustaljenom dinamikom.

Dezinfekcija vozila MUP-a

Dezinfekcija pristupnih puteva do deponije u Rančevu

Dezinfekcija prihvatilišta za pse lutalice

Dezinfekcija vozila JKP “Čistoća”

Pražnjenje kontejnera za pet ambalažu na terenu

Redovno odnošenje komunalnog otpada

Polivanje dezinfekcionim sredstvima objekta Starački dom (Apatinski put)

Dezinfekcija Antituberkuloznog dispanzera

Dezinfekcija pozorišta

Dezinfekcija objekta Županije

Dezinfekcija Gradske biblioteke

Dezinfekcija objekta Hitne pomoći

Dezinfekcija objekta amaterskog pevačkog društva

NAJNOVIJE VESTI

Редовно одржавање града

Радници ЈКП "Чистоћа" Сомбор обављају различите задатке у вези са чишћењем и одржавањем јавног простора. Свакодневно улажемо велике напоре да наш град Сомбор буде чистије и пријатније место за...

opširnije

Радови код моста Сомбор – Апатин

Јавно комунално предузеће "Чистоћа" Сомбор наставило је са великим бројем активности у циљу одржавања хигијене и лепоте нашег града. На терену су оправдали свој део посла и максимално се потрудили...

opširnije

Удоми, не купуј

Уколико сте у потрази за кућним љубимцем, нема веће сатисфакције и испуњења него када се одлучите за удомљавање, јер ћете пружити безусловну љубав и сигуран дом једном предивном бићу које то итекако...

opširnije