Udomljavanje zlatnih retrivera i labradora za osobe sa posebnim potrebama

25.05.2019.

Poštovani građani,

Prihvatilište za pse i mačke Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća” Sombor, pruža bezrezervnu podršku plemenitoj akciji koju je pokrenula humanitarna organizacija “Srbija velikog srca” uz podršku Udruženje ljubitelja životinja i prirode “Zelene šape”.

„Osim što ova vrsta pomoći i podrške osobama sa invaliditetom više neće biti nedostupna u Srbiji, psi koji su bili napušteni će sada biti voljeni i negovani. Takođe, naši prijatelji iz udruženja „Srbija velikog srca“ pomoćiće nam da prikupimo hranu za naše štićenike“, kažu u udruženju „Zelene šape“.

Humanitarna organizacija „Srbija velikog srca“ će pokrenuti projekat obuke kvalifikovanih osoba za dresuru pasa za terapeutske potrebe. To će učiniti u saradnji sa dva poznata centra za obuku terapeutskih pasa u inostranstvu.

Prihvatilište za pse i mačke JKP „Čistoće“ u Somboru će ustupiti napuštene i spašene zlatne retrivere i labradore za dresuru u terapeutske svrhe. Ove vrste pasa su zbog svoje prirode i karakteristika,pogodni za pomoć osobama sa invaliditetom, malignim i retkim bolestima, kao i njihovim porodicama.

Svakako je ovom prilikom važno napomenutinašu brigu o psima, kao i to da svaki napušten pas kojeg zbrinjavanjamo u Prihvatilištu dobija sav poteban tretman, pa je samim tim, pripremljen za udomljavanje sugrađanima koji žele umiljatog kućnog ljubimca.

 

Prihvatilište napuštenih pasa i mačaka JKP „Čistoće“ Sombor

NAJNOVIJE VESTI

Нерадни дани током празника

Обавештавамо вас да ЈКП "Чистоћа" Сомбор неће радити од среде 1.маја до понедељка 6.маја. Од 7. маја настављамо са радом редовно! Желимо вам срећне...

opširnije

Међународни дан планете Земље

Сваког 22.априла обележавамо Међународни дан планете Земље 🌍 Све већи ризици и многи изазови услед климатских промена и ситуација, попут суша, поплава, топлотних таласа, смањивања биоразноликости и...

opširnije

Удоми, не купуј

Позивамо све наше суграђане да посете Прихватилиште за напуштене псе и мачке и изаберу за себе једног верног пријатеља. Сви наши пси су чиповани,вакцинисани,очишћени од паразита и социјализовани,...

opširnije