KONTINUITET DOBRE SARADNJE – Prezentacija rada JKP i poseta Reciklažnom Centru

27.06.2018.

U sali za prezentacije PSS Sombor, sekretari MZ su se upoznali sa strukturom, organizacijom poslova i delatnostima koje JKP obavlja za korisnike na teritoriji Grada Sombora, sa težištem na organizaciji sistema sakupljanja ambalažnog i reciklažnog otpada u Mesnim Zajednicama.

Novi način sakupljanja i transporta ambalažnog otpada, iziskuje i novu organizaciju, a ključnu ulogu takvog sistema imaju sekretari MZ, kao i Odluke njihovih Saveta o izboru varijante i načina sakupljanja ambalažnog otpada. Zaključak do koga se došlo, je da ni jedna Mesna Zajednica nema istu ideju i način organizacije ove kampanje na svojoj teritoriji, što je logično, jer su lokalni uslovi različiti. Rezultati će uskoro pokazati čiji je izbor bio najbolji, a neposrednu pomoć i podršku će svima pružati stručni radnici JKP „Čistoće“ Marija Elez i Boro Kosanović.

Nakon prezentacije postavljana su brojna pitanja iz delatnosti JKP koja su posredno i neposredno vezana za život i rad gradskih i seoskih Mesnih Zajednica.

Tokom obilaska Reciklažnog centra, sekretari su se konkretno mogli upoznati sa načinom selekcije ambalažnog i reciklažnog otpada i kompletnim tokom proizvodnje, a nakon toga druženje je nastavljeno u bungalovu na Velikom Bačkom kanalu.

Ovakvi sastanci sa sekretarima MZ su i ranije bili jedna od aktivnosti u radu JKP „Čistoće“, a uvažavanje uloge i zadataka koje imaju u delatnostima JKP, samo je primer dobre prakse koju će naše preduzeće i ubuduće nastaviti.

NAJNOVIJE VESTI

Нерадни дани током празника

Обавештавамо вас да ЈКП "Чистоћа" Сомбор неће радити од среде 1.маја до понедељка 6.маја. Од 7. маја настављамо са радом редовно! Желимо вам срећне...

opširnije

Међународни дан планете Земље

Сваког 22.априла обележавамо Међународни дан планете Земље 🌍 Све већи ризици и многи изазови услед климатских промена и ситуација, попут суша, поплава, топлотних таласа, смањивања биоразноликости и...

opširnije

Удоми, не купуј

Позивамо све наше суграђане да посете Прихватилиште за напуштене псе и мачке и изаберу за себе једног верног пријатеља. Сви наши пси су чиповани,вакцинисани,очишћени од паразита и социјализовани,...

opširnije