55 godina “Meseca čistoće”

15.03.2018.

„U zajednici sa mesnim odborima Socijalističkog saveza, Stambenim zajednicama, Crvenim krstom, Komunalnim odeljenjem NOO, Sanitarnom inspekcijom, preduzećem „Vodokanal“, Upravom gradskog zelenila, Stanicom Narodne milicije, svim kućnim savetima i školama, Komunalno preduzeće „Čistoća“ u Somboru, namerava da u periodu od 1. aprila do 1. maja organizuje mesec dana čistoće.

U toku ove akcije organizovalo bi se uređenje i krečenje kuća, čišćenje dvorišta i ulica. Kroz predavanja i nagradne pismene zadatke učenici osnovnih škola zainteresovali bi se i upoznali sa potrebama kućne i komunalne higijene, koja je jedna od osnovnih elemenata očuvanja zdravlja.

Samo preduzeće „Čistoća“ izvršilo bi u tom vremenskom periodu generalno pranje i čišćenje ulica, a i građani bi kroz napise u štampi stavili primedbe i sugestije na rad komunalnih službi u gradu. Putem plakata i drugog materijala takođe bi se propagirala kućna i komunalna higijena.

U „Čistoći“ veruju da će ova njihova akcija naići na podršku građana koji će i sami masovnim učešćem doprineti potpunom uspehu Meseca čistoće u gradu“ – navodi se u tekstu „Somborskih novina“ od 15. marta 1963. godine.

Kao i prethodnih 55 godina i ove godine akcija počinje zadnje nedelje marta i trajaće tokom aprila, a nakon toga se po rasporedu koji će se objaviti u lokalnim medijima i na našem sajtu početi „Mesec čistoće“ u naseljenim mestima.

Napomene koje svake godine prate ovu akciju važe i dalje, a korisnike naših usluga i sve stanovnike Grada Sombora pozivamo da se drže predviđenog rasporeda.

Kao i uvek otvoreni smo za sve primedbe predloge, ali i pohvale učesnika u ovogodišnjoj akciji „Meseca čistoće“.

 

Vaša JKP „Čistoća“

NAJNOVIJE VESTI

Нерадни дани током празника

Обавештавамо вас да ЈКП "Чистоћа" Сомбор неће радити од среде 1.маја до понедељка 6.маја. Од 7. маја настављамо са радом редовно! Желимо вам срећне...

opširnije

Међународни дан планете Земље

Сваког 22.априла обележавамо Међународни дан планете Земље 🌍 Све већи ризици и многи изазови услед климатских промена и ситуација, попут суша, поплава, топлотних таласа, смањивања биоразноликости и...

opširnije

Удоми, не купуј

Позивамо све наше суграђане да посете Прихватилиште за напуштене псе и мачке и изаберу за себе једног верног пријатеља. Сви наши пси су чиповани,вакцинисани,очишћени од паразита и социјализовани,...

opširnije