Zima se ne predaje, zajednička akcija JKP

28.02.2018.

Uporedo sa nastupom kamiona sa raliacama i posipačima soli, angažovani su i radnici „Čistoće“ i „Zelenila“ koji su rasčistili sneg preko pešačkih prelaza i prolaze u parkovima, trgovima i biciklističkim stazama, kako bi se obezbedilo kretanje stanovnika na lokacijama koje spadaju u javnu površinu.

Nadamo se da nije potrebno posebno naglašavati da je obaveza skupština stanara zgrada i individualnih domaćinstava da sneg očiste izpred svojih objekata.

Ovaj ledeni talas nas upozorava da se zima ne predaje i da je i u martu moguće očekivati još snežnih dana. Naša služba je spremna da odgovori izazovima sve do roka koji je zakonom propisan (15. 03.), pa i posle ovog roka. U zadnja dva dana upotrebljene su znatne količinu soli (oko 140 tona), kako na kolovozima tako i na javnim površinama.

Pored obaveznih intervencija koje predviđa Plan zimske službe, i nalozi njegovog Štaba, JKP „Čistoća“ je radi, obezbeđenja kontinuirane usluge inervenisala i po gradu spostvenim vozilima i opremom.

U najkraćem, ovo je bio raport sa somborskih ulica koje su prema mišljenju objektinih posmatrača u potpunosti odgovorile svojoj ulozi.

NAJNOVIJE VESTI

Нерадни дани током празника

Обавештавамо вас да ЈКП "Чистоћа" Сомбор неће радити од среде 1.маја до понедељка 6.маја. Од 7. маја настављамо са радом редовно! Желимо вам срећне...

opširnije

Међународни дан планете Земље

Сваког 22.априла обележавамо Међународни дан планете Земље 🌍 Све већи ризици и многи изазови услед климатских промена и ситуација, попут суша, поплава, топлотних таласа, смањивања биоразноликости и...

opširnije

Удоми, не купуј

Позивамо све наше суграђане да посете Прихватилиште за напуштене псе и мачке и изаберу за себе једног верног пријатеља. Сви наши пси су чиповани,вакцинисани,очишћени од паразита и социјализовани,...

opširnije