Reciklaža nije blamaža

14.02.2018.

Zajedno svakako možemo više, a ovo je prilika da to i pokažemo. Selekcija u domaćinstvu, školi, na radnom mestu ne bi trebala da predstavlja problem i svakako nije blamaža.

Gradska Uprava se među prvim institucijama uključuje, a ne zaostaju osnovne škole u Aleksi Šantiću, Stanišiću… pa se nadamo da će spisak na kraju godine biti dugačak.

JKP će tokom godine, u saradnji sa svojim generalnim operaterom „SEKOPAK“-om realizovati nekoliko propagandnih kampanja, pre svega u akciji sakupljanja ambalažnog stakla, ali i ostalih reciklažnih mateijala.

Reciklažni centar je mesto gde se mogu doneti sekundarne sirovine i ambalažni otpad (PET, plastika, papir, karton, aluminijumske limenke, staklene flaše, tegle, najlon i drugi ambalažni i neopasan otpad). Za veće količine JKP „Čistoća“ će doći na mesto sakupljanja izvršiti transport i merenje.

Obaveze u akcijama zaštite životne sredine su jasno definisane u važećim zakonima i pristupnom Ugovoru sa Evropskom Unijom (Poglavlje 27.), a motiva za ovu akciju, nadamo se neće manjkati. Motiv može biti svest o potrebi zaštite i očuvanja prirode, a može biti i materijalni, jer JKP „Čistoća“ isplaćuje vrednost za sekundarne sirovine koje se razvrstane predaju u Reciklažni centar, prema cenovniku koji se nalazi na našem sajtu.

Pozivamo sve zainteresovane da se uključe u ovu akciju. Svaki predlog i sugestija su dobro došli, bilo putem sajta, mejlom, telefonom ili neposrednim kontaktom.

Vaša JKP „Čistoća“

NAJNOVIJE VESTI

Нерадни дани током празника

Обавештавамо вас да ЈКП "Чистоћа" Сомбор неће радити од среде 1.маја до понедељка 6.маја. Од 7. маја настављамо са радом редовно! Желимо вам срећне...

opširnije

Међународни дан планете Земље

Сваког 22.априла обележавамо Међународни дан планете Земље 🌍 Све већи ризици и многи изазови услед климатских промена и ситуација, попут суша, поплава, топлотних таласа, смањивања биоразноликости и...

opširnije

Удоми, не купуј

Позивамо све наше суграђане да посете Прихватилиште за напуштене псе и мачке и изаберу за себе једног верног пријатеља. Сви наши пси су чиповани,вакцинисани,очишћени од паразита и социјализовани,...

opširnije