Azil za pse lutalice u završnoj fazi

08.06.2017.

Izgradnja azila za pse i mačke lutalice počela je pre pet godina, a zastala zbog problema sa lokacijskom dozvolom. Formalni nedostaci su otklonjeni i očekuje se da će objekat biti završen u narednih desetak dana, što je i bio razlog da gradilište posete gradonačelnik Sombora Saša Todorović, član Gradskog veća za komunalnu oblast Miroslav Kovačić, te Nikola Pajić, direktor JKP „Čistoća“, sa saradnicima.
– Pre pet godina je počela izgradnja azila za pse i mačke lutalice. Došlo je do određenih problema vezano za lokacijsku dozvolu koju je svojevremeno poništio Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i graditeljstvo. Poslednjih godinu i po dana, saradnjom JP „Urbanizma“, Gradske uprave i JKP „Čistoća“, uspeli smo da otklonimo sve formalane nedostatke kojih je bilo mnogo. Radovi na izgradnji objekta počeli su pre mesec dana, a izvode ih tri javna preduzeća, pored „Čistoće“ to su JKP Prostor“ i JKP „Zelenilo“ – naveo je Nikola Pajić.
Prema Pajićevim rečima, za završetak objekta grad Sombor je iz budžetskih sredstava, krajem 2015. godine, izdvojio dva miliona dinara, a Čistoća je iskoristila sve što je u prethodnom periodu kupljeno za potrebe azila.
– Radovi su pri kraju i grad Sombor će za desetak dana dobiti ovaj važan komunalni objekat. U ovoj fazi izgradnje obezbeđen je smeštaj za 180 životinja, a u drugoj fazi izgradnje, koja bi trebalo da se odvija nakon konstituisanja Skupštine grada, potrebno je tri miliona dinara za postavljanje novih boksova i tada bi kapacitet objekta iznosio 360 mesta za smeštaj napuštenih životinja – kazao je Pajić i dodao da je azil rađen prema svim standardima koje zahtevaju Zakon o dobrobiti životinja i Zakon veterinarstvu, kao i drugi zakoni koji regulišu ovu oblast.
Gradonačelnik Sombora Saša Todorović je istakao dobru saradnju javnih preduzeća koja rade na izgradnji azila za pse i mačke lutalice.
– Dobra saradnji tri javna preduzeća je pokazatelj da naša javna preduzeća nisu feudi sami za sebe, već da dobrim rukovođenjem mogu da rade za dobrobit svih naših građana. Odeljenje za komunalne poslove Gradske uprave je vrlo brzo i vrlo efikasno, ponekad i sa mnogo muka, izdejstvovalo sve dozvole koje su bile potrebne da se objekat završi. Zadovoljni smo što će objekat bizi završen za nekoliko dana i otvorićemo ga posle izbora. Pratićemo kako se rukovodi ovim objektom, jer onoliko koliko je grad izdvajao u prethodne dve godine za ujede pasa lutalica, azil će mnogo umanjiti takve troškove – kazao je gradonačelnik Todorović i apelovao na građane da brinu o svojim ljubimcima.

NAJNOVIJE VESTI

Редовно одржавање града

Радници ЈКП "Чистоћа" Сомбор обављају различите задатке у вези са чишћењем и одржавањем јавног простора. Свакодневно улажемо велике напоре да наш град Сомбор буде чистије и пријатније место за...

opširnije

Радови код моста Сомбор – Апатин

Јавно комунално предузеће "Чистоћа" Сомбор наставило је са великим бројем активности у циљу одржавања хигијене и лепоте нашег града. На терену су оправдали свој део посла и максимално се потрудили...

opširnije

Удоми, не купуј

Уколико сте у потрази за кућним љубимцем, нема веће сатисфакције и испуњења него када се одлучите за удомљавање, јер ћете пружити безусловну љубав и сигуран дом једном предивном бићу које то итекако...

opširnije