Počela akcija

06.11.2016.

U ponedeljak 21,marta , radnici JKP “Čistoća” počeli su sa tradicionalnom akcijom “ Mesec čistoće” . U toku ove akcije gradjani Sombora i naseljenih mesta mogu se besplatno osloboditi svog kabastog otpada.
Ovogodišnja akcija ““Mesec dana Čistoće” počela je desetak dana ranije rekao je Nikola Pajić direktor JKP “Čistoće” Sombor i istakao da je razlog tome lepo vreme , posedovanje sve neophodne mehanizacije i spremnost zaposlenih , koji su u predhodnom periodu izvršili sve neophodne pripreme na gradskoj deponiji kako bi se mogao nesmetano primiti sav planirani otpad.
Po njegovi rečima JKP “Čistoča” očekuju da se u toku naredne četri sedmice sa somborskih ulica odnese izmedju 8 do 10 hiljada kubika kabastog otpada.
Ovu akciju finansira grad Sombor sa 10 miliona dinara i to odnošenje otpada iz gradskih ulica i sa dodatnih 5 miliona dinara grad će finasira odnošenje kabastog otpada iz naseljenih mesta , koje će krenuti posle 20.aprila, napomenuo je Pajić i pozvao sve gradjane da se uključe u ovu akciju. On je ovom prilikom istakao, da se gradjani mogu obrati JKP “ Čistoći” ukoliko se radi o kabastom otpadu koji oni sami ne mogu da iznesu ispred svoje kapije. Ujedno je uputio apel svim gradjanima, da vode računa kad iznose kabasti otpad ili šut , ispred svojih kapija, kako ne bi zatrpali šančeve.
U  utorak, 22. marta,  akcija se nastavlja u prigradskim naseljima Centrala i Bukovac i ulici Venac Petrove Gore. U prvoj nedelji akcije otpad će biti odnošen i u sredu i četvrtak iz ulica u Selenči i Staroj Selenči. Uslediće pauza zbog katoličkog Uskrsa, pa će Mesec čistoće biti nastavljen u utorak, 29. marta.
Javno komunalno preduzeće „Čistoća” će tokom akcije „Mesec čistoće” odnositi smeće nastalo tokom uređenja dvorišta i javnih površina ispred objekata. Tokom akcija biće sanirane i divlje deponije koje se nalaze u gradskim ulicama.

NAJNOVIJE VESTI

Нерадни дани током празника

Обавештавамо вас да ЈКП "Чистоћа" Сомбор неће радити од среде 1.маја до понедељка 6.маја. Од 7. маја настављамо са радом редовно! Желимо вам срећне...

opširnije

Међународни дан планете Земље

Сваког 22.априла обележавамо Међународни дан планете Земље 🌍 Све већи ризици и многи изазови услед климатских промена и ситуација, попут суша, поплава, топлотних таласа, смањивања биоразноликости и...

opširnije

Удоми, не купуј

Позивамо све наше суграђане да посете Прихватилиште за напуштене псе и мачке и изаберу за себе једног верног пријатеља. Сви наши пси су чиповани,вакцинисани,очишћени од паразита и социјализовани,...

opširnije