Sastanak sa sekretarima mesnih zajednica

09.01.2015.

U utorak 02.Decembra u prostorijama JKP “Čistoće” održan je sastanak predstavnika gradske uprave, mesnih zajednica i JKP “Čistoće”.Tema sastanka bila rešavanje problema vezanim za divlje deponije i usluge iznošenja otpada – kao i mesec  čistoće u naseljenim mestima na području grada Sombora.
Sastanku su prisustvovali Zoran Miler član gradskog veća zadužen za oblast poljoprivrede, razvoj sela i zaštitu životne sredine, Nataša Petojević član gradskog veća zadužena za oblast mesne samouprave i opštih poslova, Ljiljana Gusić sekretar MZ Stanišić, Ljiljana čurišić sekretar MZ “Stapar” i Ljiljana Matijević sekretar MZ Kljajićevo. Ispred JKP “Čistoće” sastanku su kao domaćini prisustvovali Milenko Vulinović tehnički direktor, Ana Sečujski diplomirani pravnik i Snežana Beljanski PR JKP “Čistoće”
Predstavnici mesnih zajednica su ukazali na najveće probleme u njihovim mestima a oni se tiču odlaganja fekalnog i stočnog otpada kao i poljoprivrednih ostataka.
JKP “Čistoća” će u narednoj godini ući u preostala mesta  Stapar, Doroslovo, Telečka, Riđica, Al. Šantć. i trudiće se da bude krajnje kooperativno uvažavajući sve specifičnosti i probleme koji postoje u svakoj Mesnoj zajednici ponaosaob. U skladu sa tim preduzeće će nastojaidautvrdi prioritete i sačini Plan za 2015 godinu po pitanju “meseca čistoće”
Kada su u pitanju divlje deponije trenutno se radi  u MZ  Kljajićevo  a u 2015godini  na saniranju divljih deponija radiće se i u ostalim mesnim zajednicama po prioritetu i u skladu sa mogućnostima u budžetu za narednu godinu, a kako je istaknuto  deo sredstava od zakupa poljoprivrednog zemljišta će se usmeriti  upravo na rešavanje ovog problema.

NAJNOVIJE VESTI

Апел

Украден је контејнер ЈКП Чистоће Сомбор од 5 кубика у насељу Корлатош. Апел суграђанима уколико сте приметили нешто да нас обавестите на број телефона...

opširnije

Светски дан заштите животне средине

Очување животне средине је горућа тема у последњих неколико деценија због све већих еколошких катастрофа са којим се човечанство суочава.Управо из тог разлога Генерална скупштина Уједињених нација...

opširnije

Нерадни дани током празника

Обавештавамо вас да ЈКП "Чистоћа" Сомбор неће радити од среде 1.маја до понедељка 6.маја. Од 7. маја настављамо са радом редовно! Желимо вам срећне...

opširnije