Nastavak obnove zelenila u centru Sombora

05.03.2013.

STIGAO NA RED I STAPARSKI PUT
Radnici RJ “Zelenilo” JKP “Čistoća” Sombor danas (utorak 05.02.) su otpočeli vađenje dotrajalih bođoša na Staparskom putu. Narednih dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, na potezu od Venca Vojvode Stepe Stepanovića do Podgoričke ulice, biće revitalizovano zelenilo: umesto 24 prestarela bođoša posadiće se čak 40 novih, biće obnovljeni i travnjaci, kao i zaštitna ograda duž kolovoza.
Predviđeno je da posao vađenja bođoša traje 3 radna dana – od utorka do četvrtka, pa će u to vreme biti i zatvoren saobraćaj na delu Staparskog puta do ulice Samka Radosavljevića, u vremenu od 7 ujutro do 13,30 sati popodne. Sprovedene su maksimalne mere bezbednosti, a građanima – prolaznicima se ne preporučuje da prilaze previše blizu radovima niti da se zadržavaju bez potrebe na licu mesta.
Danas je vršeno i tzv. iveranje panjeva zaostalih nakon vađenja bođoša na Trgu Cara Lazara prošle sedmice, a sadnja novih bođoša počeće od 15. marta.
Inače, prema rečima stručnjaka, u delu Staparskog puta gde se vrši revitalizacija zelenila, prethodnih godina su, za vreme malo jačeg vetra, učestalo na kolovoz i trotoare padale trule grane. To je predstavljalo opasnost po saobraćaj i prolaznike, i bilo je krajnje vreme da se nešto preduzme.
Kako saznajemo, od ukupno 40 novih bođoša predviđenih za sadnju na Staparskom putu, 5 će biti kuglaste forme a preostalih 35 standardni “američki koprivić”.
Radove na Staparskom putu danas je u neformalnoj poseti obišao i gradonačlenik Nemanja Delić, interesujući se od stručnjaka za detalje.

NAJNOVIJE VESTI

Апел

Украден је контејнер ЈКП Чистоће Сомбор од 5 кубика у насељу Корлатош. Апел суграђанима уколико сте приметили нешто да нас обавестите на број телефона...

opširnije

Светски дан заштите животне средине

Очување животне средине је горућа тема у последњих неколико деценија због све већих еколошких катастрофа са којим се човечанство суочава.Управо из тог разлога Генерална скупштина Уједињених нација...

opširnije

Нерадни дани током празника

Обавештавамо вас да ЈКП "Чистоћа" Сомбор неће радити од среде 1.маја до понедељка 6.маја. Од 7. маја настављамо са радом редовно! Желимо вам срећне...

opširnije