Reciklažni centar

  • Reciklažni centar u Somboru pušten je u rad na Vidovdan 28. juna 2012. godine i predstavlja istinski korak u unapređenju upravljanja otpadom u gradu Somboru. U RC se ne vrši prerada već separacija, odnosno, razvrstavanje različitih vrsta otpada i njegovo pakovanje. Kapacitet postrojenja je separacija i pakovanje 9 tona otpada dnevno.
  • Vrednost Reciklažnog centra je 45 miliona dinara koji je finansiralo Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja preko Fonda za zaštitu životne sredine. Izgradnja centra je izvedena pod akcijom "Očistimo Srbiju" i Sombor je prvi ghrad u kome se izgradio reciklažni centar u okviru ove akcije. Iz tog razloga, pored ekološkog, veoma je bitno da otpad koji može ponovo da se iskoristi, završi upravo u Reciklažnom centru Sombor.
  • U somborskom Reciklažnom centru se otkupljuje PET ambalaža,plastične gajbe, stoliv, stolice, burad, folija, papir i karton, staklo i tetrapak.
  • Građani treba da obaveste nadležnu službu JKP Čistoća Sombor o postojanju određene vrste i količine otpada, radnim danima od 7 do 14 časova putem telefona 025/54-14-226 i da odluče da li će ga sami dopremiti u RC, ili će po njega da dođe i preuzme ga terenska služba Čistoće. Ako građani odluče sami da donesu otpad, isti se važe kod nas i isplaćuje po važećem cenovniku. Mole se građani, da kad već donose otpad da minimalna količina bude 30 kilograma. Terenska služba JKP Čistoće Sombor odlazi po reciklažne sirovine samo ako su u pitanju veće količine, preporučljivo je preko 200 kg, zavisno od udaljenosti nekada i više. U tom slučaju se pravi ponuda o otkupu sekundarnih sirovina kako za pravna lica tako i za fizička.
    Reciklažni centar se nalazi na Staparskom putu bb, radno vreme je od ponedeljka do petka od 7 do 14 časova.

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft