Izložba opreme i vozila “Čistoće” i “Vodokanala”

21.11.2012.

SPREMNI ZA ZIMSKU SLUŽBU
-Dva najvažnija javna preduzeća, od čijeg funkcionisanja zavisi život grada, prikazala su čime raspolažu, a to što može da se vidi znači da su spremni “na gotovs” – ocenio je zamenik gradonačelnika Sombora Vasa Relić
U subotu 17. novembra na Trgu Sv. Trojstva u Somboru, JKP “Čistoća” i “Vodokanal” priredili su izložbu svojih vozila i opreme uoči nastupajuće zimske sezone.
S obzirom na to da je Grad Sombor poverio poslove održavanja lokalnih puteva i ulica u zimskom periodu upravo “Vodokanalu” i “Čistoći”, u ta dva javna preduzeća su odlučili da novonabavljenu opremu, kao i sve zanimljivo od opreme i vozila kojima raspolažu, predoče na jednom mestu građanima Sombora i okoline.
Veliki FAP-ovi kamioni sa ralicama za grtanje snega, specijalna vozila za odvoz otpada, vozilo sa visinskom platformom za održavanje zelenila i javne rasvete, “bobket”, mali traktor, tzv. “čistilica”, privukli su pažnju posetilaca ali i brojnih slučajnih prolaznika, u osunčano novembarsko prepodne, a za najmlađe su predstavljali pravu atrakciju. Mnogi klinci i klinceze su poželeli, baš kao pravi komunalci, da sednu za volan kamiona ili specijalnog vozila…I uslikaju se“ naravno!
Prema rečima direktora JKP “Čistoća” Sombor, Andrije Penzeša, cilj izložbe je bio da se građanima i korisnicima usluga predoči činjenica da je “mehanizacija upotrebljiva i može se pametno, dobro i funkcionalno upotrebiti za sve delatnosti dva gradska javna preduzeća.”
-Pre svega, ovde je deo mehanizacije za rad u Zimskoj službi, pripremili smo se maksimalno, da nas zima i sneg ne iznenade. Imamo ljude obučene za rad na novim mašinama, a tu je i ostala oprema koju građani mogu da vide“ rekao je Penzeš u obraćanju medijima. Polovina izloženih vozila i opreme je iz “Čistoće”, a polovina iz “Vodokanala”, a isto tako su podeljeni i reoni,saopštio je direktor “Čistoće”.
-Prema planu Zimske službe imamo obavezu u gradskim ulicama i u naseljenim mestima. Između naša dva JP postoji potpuna sinhronizacija. Imamo tri ekipe koje rade po 8 sati, dakle, svih 24 sata su pokriveni, ništa nismo prepuštali improvizaciji“ rekao je Penzeš.
Strahinja Šljukić, direktor JKP “Vodokanal” ocenio je da javna preduzeća i treba da budu što otvorenija prema javnosti. “Ovo je način da pokažemo u šta se ulažu sredstva građana, jer od tih sredstava, koja idu namenski za vodovod, kanalizaciju, čistoću, sve ostalo, se i nabavljaju oprema i vozila i time se raspolaže domaćinski,” rekao je Šljukić, dodajući da je izložen samo deo opreme.
Vasa Relić, zamenik gradonačelnika Sombora, rekao je da su “dva najvažnija javna preduzeća, od čijeg funkcionisanja zavisi život grada, prikazala čime raspolažu, a to što može da se vidi znači da su spremni “na gotovs””.
-Očigledno je da nas neće iznenaditi sneg i zima. Kompletan menadžment dva preduzeća, ovde prisutan, svojim sveukupnim angažmanom pokazuje da je u stanju da ispuni zadatke koje mu je poverila gradska skupština i uprava“ zaključio je Relić.
Kako je saopšteno medijima, JKP “Čistoća” ukupno raspolaže sa 67 vozila, a “Vodokanal” ima više od 40.

VEĆ RADILI ZIMSKU SLUŽBU
-JKP “Čistoća” ima i dodatnu obavezu – posebnu zimsku službu koju smo i ranijih godina radili: to su pešački prelazi, glavna ulica, parkovske i biciklističke staze, pijaca… Izvršićemo obavezu koju nam je poverila Skupština grada Sombora, kroz Odluku o održavanju ulica i puteva u zimskom periodu“ rekao je Andrija Penzeš.

NAJNOVIJE VESTI

Нерадни дани током празника

Обавештавамо вас да ЈКП "Чистоћа" Сомбор неће радити од среде 1.маја до понедељка 6.маја. Од 7. маја настављамо са радом редовно! Желимо вам срећне...

opširnije

Међународни дан планете Земље

Сваког 22.априла обележавамо Међународни дан планете Земље 🌍 Све већи ризици и многи изазови услед климатских промена и ситуација, попут суша, поплава, топлотних таласа, смањивања биоразноликости и...

opširnije

Удоми, не купуј

Позивамо све наше суграђане да посете Прихватилиште за напуштене псе и мачке и изаберу за себе једног верног пријатеља. Сви наши пси су чиповани,вакцинисани,очишћени од паразита и социјализовани,...

opširnije