Címoldal | Rendszeres szolgáltatások

Rendszeres szolgáltatások

Újrahasznosítási központ

Az újrahasznosítási központ Zomborban 2012.június 28-án, Vidovdan (Szent Vid napja) napján lépett működésbe és nagy lépést jelent a hulladékgazdálkodásban Zombor város számára.
Az újrahasznosítási központban a hulladékot elkülönítik azaz szétválogatják és csomagolják, nem dolgozzák fel. Az üzem tervezett kapacitása 9 tonna hulladék elkülönítése és csomagolása naponta.
A zombori Újrahasznosítási központ felvásárolja a PET csomagolást, műanyag és fólia keverékét, papírt és kartont, alufóliát, üveget, a használt étolajat, használt kevert olajokat és víz nélküli hidraulikai olajokat, az E-hulladékot (elektronikai és elektromos hulladék)…

A lakosoknak értesíteniük kell a Čistoća KKV illetékes szolgálatát arról, hogy milyen és mennyi hulladékról van szó, a 025/5414-226 illetve 063/549-886 telefonszámra, munkanapokon 7-14 óráig és itt kaphatnak információt a hulladék kézbesítéséről az Újrahasznosítási központba.

Az újrahasznosítható hulladék kézbesítéséért a lakosok meghatározott pénzügyi összeget kapnak amelyet az érvényes árjegyzék szerint fizet ki az Újrahasznosítási központ, viszont ha a hulladékot nem kézbesíti a lakos, hanem a lakosoknal veszi át a Központ akkor a pézügyi kártérítés elmarad.

Rendszeres szemétszállítás

 

A Čistoća KKV minden nap, rendszeresen begyűjti a kommunális hulladékot a különböző szemeteskánákból, kukákból és konténerekből a város illetve a lakott települések területén, a kollektív és egyéni háztartásokban és a kisvállalkozások objektumaiban. A szemétszállítás gyakorisága az egyéni háztatrtásokban heti egyszeri alkalom amíg a kollektív háztartásokban ez gyakoribb is lehet, a konténerek telítettségétől függően.

További információkat a 415-788 telefonszámon lehet kapni.

Legfrissebb hírek