Pri kraju radovi na Reciklažnom centru

11.05.2012.

Izgradnja objekta Reciklažnog centra JKP “Čistoća” Sombor je u završnoj fazi. Prema informaciji Budimira Nastasića, glavnog inžinjera na gradilištu i koordinatora za izgradnju RC ispred “Čistoće”, u fazi niskogradnje su okončani svi radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, završena je kompletna konstrukcija manipulativnog platoa do nivoa tucanika i preostao je još samo završni sloj asfaltiranja.

U fazi visokogradnje, u toku je montaža čelične konstrukcije buduće hale. Stubovi i  glavni nosači su montirani, i u toku je montaža tzv. “rožnjača”. Nakon toga, izvršiće se pokrivanje hala limom. Pristigao je i deo opreme – reč je o pokretnoj traci.

Izvođači radova u fazi niskogradnje su konzorcijum lokalnih preduzeća “Somborputevi” i “Somborelektro”, a u fazi visokogradnje GZR “Venac” i firma “B&L” doo iz Sombora. Isporučilac opreme za Reciklažni centar je preduzeće “Rumekon” doo Ruma.

Vrednost kompletne investicije je oko 45 miliona dinara a finansijer je Fond za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

Završetak radova očekuje se do kraja meseca maja.

NAJNOVIJE VESTI