RECIKLAŽNI CENTAR

Otkup PET ambalaže,plastične gajbe, stolica, buradi, folija, papira i kartona, stakla i tetrapaka

MESEC ČISTOĆE 2018.

program rada na odvoženju otpada sa javnih površina u akciji MESEC ČISTOĆA 2018. godine

Promena rasporeda „Meseca čistoće“ Akcija sakupljanja, transporta i deponovanja nestandardnog i kabastog otpada pomerena je za nedelju dana i otpočeće 03. aprila, prema već poznatom rasporedu od ulice Apatisnki put i drugih koje se na nju nastavljaju. Razlog pomeranja je odluka rukovodstva JKP „Čistoće“ uslovljena lošim vremenskim prilikama koje nisu omogućile da se u akciju uključe svi zainteresovani korisnici. Drugi razlog je angažovanje dela vozila JKP u radu zimske službe jer je period permanencije u odnosu na ustaljeni rok (15. mart), produžen do 26. marta. Verujemo da je ovo pomeranje roka početka akcije u interesu naših korisnika, a radnici i tehnička operativa JKP „Čistoće“ će kao i do sada svoim radom i angažovanjem, nadamo se opravdati poverenje stanovnika Sombora i naseljenih mesta. U prilogu novi raspored akcije „Meseca čistoće“

Objavljeno: 27.03.2018.

55 godina „MESECA ČISTOĆE“ JKP „Čistoća“ i ove godine u saradnji sa Gradom Somborom organizuje već tradicionalni „Mesec čistoće“ za sve korisnike usluga, odnosno sve stanovnika na teritoriji Grada Sombora (grad i naseljena mesta). Ova dobra praksa sakupljanja kabastog i nestandardnog otpada iz domaćinstava počela je davne 1963. godine, o čemu su „Somborske novine“ zabeležile:

Objavljeno: 15.03.2018.

Selekcija otpada - zdrava životna sredina Razvrstavanje otpada je zadatak svih nas. Kao što verovatno razvrstavamo otpad u svojim domovima, tako to možemo da to radimo i na radnom mestu. Nije radna, ali svakako je ljudska i moralna obaveza da svojim činjenjem doprinesemo zaštiti životne sredine za sve koji su danas i koji će u budućnosti živeti na ovim prostorima. Nismo toliko bogati da se razbacujemo resursima koji se mogu ponovno koristiti jer je, na primer za jednu tonu papira potrebno 17 tridesetogodišnjih stabala uz potrošnju energije i vode. Verovatno o tome ne razmišljamo kada pritiskamo taster „PRINT“ na štampaču, ili još manje kada taj papir bacamo zajedno sa ostalim komunalnim otpadom, koji će trajno biti odložen na neku od deponija. Nije veliki napor da se nepotreban papir, karton, limenka, PET, ili ambalažno staklo odloži u drugačiju posudu od one u koju se odlaže sav ostali komunalni otpad. Ako to mogu Nemci, Austrijanci, Slovenci, Francuzi, Skandinavci... zašto ne možemo i mi?

Objavljeno: 14.03.2018.

Zima se ne predaje, zajednička akcija JKP U zajedničkoj akciji zimske službe koju čine Javna komunalna preduzeća, „Zelenilo“, „Čistoća“ i „Vodokanal“, rasčišćen je sneg sa kolovoza prioritetnih pravaca i javnih površina, kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje života u Gradu.

Objavljeno: 28.02.2018.

RECIKLAŽA NIJE BLAMAŽA Ovo je pozivni slogan naše ovogodišnje akcije za uključivanje svih zainteresovanih koji žele da naš Sombor i sva naseljena mesta, ulice, parkovi, domaćinstva, škole, preduzeća, institucije, privredni subjekti budu čistiji i na taj način zajedno doprinesemo zdravijoj životnoj sredini. Svi su prozvani i pozvani, neko će dati veći, a neko manji doprinos ovoj akciji, a JKP „Čistoća“ je samo moderator, koja je 2016. godine za globalnu klimu „uštedela“ 66.36 tona CO2, koji nije emitovan u atmosferu, sakupivši preko 461.820 kilograma reciklažnog otpada.

Objavljeno: 14.02.2018.

Cena upravljanja otpadom (sakupljanje, transport i deponovanje komunalnog otpada) Usvajanjem Programa poslovanja na sednici Skupštine Grada Sombora stvoreni su uslovi da se izvrši korekcija cena usluga koje svojim korisnicima isporučuje JKP „Čistoća“ Sombor. Saglasnost na promene cena usluga izdaje Gradsko Veće, na predlog Nadzornog odbora JKP i one će se primenjivati od 01. februara 2018. godine. Obzirom da su ispunjeni svi zakonom predviđeni uslovi, jer je Gradsko Veće na svojoj sednici održanoj 29. januara 2018. godine, donelo Odluku o prihvatanju ovog predloga i izdalo Saglasnost kojom se do tada primenjivane cene koriguju za 3%.

Objavljeno: 13.02.2018.

OBAVEŠTENJE Raspored sakupljanja komunalnog otpada za vreme Državnog praznika Dana Državnosti Republike Srbije

Objavljeno: 13.02.2018.

Nedavno je na našem sajtu u meniju EKOLOGIJA, objavljen tekst o otpadnim uljima, i problemima koji prate njegovo bezbedno odlaganje, a kao potvrda su nam preko sredstava informisanja stizale vesti o otkrivenim lokacijama opasnog otpada u Obrenovcu i Novom Sadu. Poznavaoce prilika nisu iznenadile ove vesti, međutim novootkriveno "nalazište" otpadnog ulja u čiju otrovnost ne trebamo sumnjati, svakako može zabrinuti, jer bahatost i bezobzirnost pojedinca ili više njih (NN lica), koje je u blizini prirodnog lečilišta Banje Junaković odložilo ovaj opasan tečni otpad, prevazilazi sva dosadašnja zagađenja.

Objavljeno: 01.02.2018.

Početak prekogranične saradnje Prekogranični projekti EU uslovljeni su saradnjom gradova, preduzeća i nevladinog sektora u realizaciji projekata koji obema stranama mogu poboljšati uslove delovanja i rada i unaprediti mnoge sfere života stanovništva na teritorijama lokalnih samouprava koje ovakve projekte sprovode. Sa tim ciljem i namerom, delegacija JKP „Čistoće“ Sombor je na poziv Gradonačelnika Đakova Marina Mandarića i rukovodstva preduzeća za komunalnu djelatnost „Univerzal“ Đakovo, posetila Gradsku Upravu Đakovo.

Objavljeno: 01.02.2018.

Saradnja JKP „Čistoće“ i „Parking prostora“ Od 01. januara svi nepropisno parkirani automobili u Somboru se vozilom „pauk“ prenose i odlažu na lokaciju mašinskog parka JKP „Čistoće“, a informacije o postupku preuzimanja mogu se dobiti na zvaničnom telefonu JKP „Parking servisa“ boj 025/5460-606.

Objavljeno: 24.01.2018.

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft