RECIKLAŽNI CENTAR

Otkup PET ambalaže,plastične gajbe, stolica, buradi, folija, papira i kartona, stakla i tetrapaka

MESEC ČISTOĆE 2018.

program rada na odvoženju otpada sa javnih površina u akciji MESEC ČISTOĆA 2018. godine

JKP Krajem prošlog meseca, srpska kompanija SEKOPAK je kao generalni operater ambalažnog otpada, organizovala dodelu Sertifikata kompanijama i preduzećima zaslužnim za prikupljanje ove vrste otpada na teritoriji Srbije. Na svečanost su pozvani saradnici SEKOPAKA koji su dali veliki doprinos reciklažnoj privredi kroz postupak sakupljanja ambalažnog otpada i merljivim jedinicama doprineli smanjenju zagađenja životne sredine, a posebno emisije CO2 i njegovom uticaju na globalnu promenu klime.

Objavljeno: 20.12.2017.

Mladi ekolozi u poseti Reciklažnom Centru Aktivnosti projekta „Ekološka inicijativa“ predviđaju neposredno upoznavanje učesnika u ovom projektu i ciljnih grupa, sa postupkom selekcije reciklabilnog otpada. Sa tim ciljem su 29. novembra 2017. u poseti Reciklažnom centru JKP „Čistoće“ bili učenici IV razreda Srednje škole "Sveti Sava", smer tehničar zaštite životne sredine. Nakon razgledanja pogon za primarnu selekciju sekundarnih sirovina i upoznavanja sa elementima postupka selekcije, učenici su u razgovoru izneli niz korisnih predloga za skladištenje tvrde plastike i njeno selektovanje, kao i predlog adekvatnijeg skladištenja staklene ambalaže.

Objavljeno: 18.12.2017.

Novi sadržaj na Sajtu JKP Poštovani korisnici usluga JKP „Čistoće“ Novi sadržaj sajta JKP „Čistoće“ Sombor ( www.jkp.cistoca.co.rs ) pored ostalih aktuelnosti pruža vam mogućnost da na jednostavan način utvrdite stanje Vašeg računa koji kao korisnik naših usluga imate prema JKP „Čistoća“ Sombor.

Objavljeno: 15.12.2017.

10 razloga zašto je dobro udomiti mešanca

Objavljeno: 11.12.2017.

Poštovani korisnici usluga JKP „Čistoće“ Sombor Nakon duže vremena sajt JKP „Čistoće“ je ponovo aktivan. Pokušaćemo da dnevnom ažurnošću, njegove sadržaje i atraktivnost prilagodimo vašem interesovanju , ali i drugih lica koja posećuju naš sajt. Na stranicama će biti prilozi iz rada i delatnosti JKP „Čistoće“, poslovanju radnih jedinica i preduzeća kao celine, najave događaja, i drugi sadržaji koji su u funkciji obaveštavanja, informisanja i edukacije. Nastojaćemo da informacije i sadržaji sajta budu izraz želja i potreba stanovnika svih naseljenih mesta Grada Sombora i medij putem kojeg će korisnici naših usluga, svojim primedbama i predlozima uticati na kvalitet obavljanja delatnosti. Na stranicama sajta se mogu naći dokumenti koji su po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, obavezujuće za JKP i na osnovu kojih se u potpunosti obezbeđuje javnost rada našeg preduzeća. Polazeći od osnovnih principa rukovodstva preduzeća želimo da kroz transparentnost poslovanja, društvenu odgovornost i stalno podizanje kvaliteta komunalnih usluga koje su nam Odlukom Skupštine Grada Sombora dodeljene, opravdamo vaše povrenje koje gradimo već 67. godina. S poštovanjem Vaša JKP „Čistoća“

Objavljeno: 07.12.2017.

Nove garaže za ispravnija vozila Održavanje vozila u svakoj organizaciji, u kojoj ona predstavljaju osnovna sredstva jedan je od primarnih zadataka. Cilj je delatnosti JKP, da se preuzete obaveze i zadaci obave kvalitetno i na vreme, uz minimalni rizik po bezbednost u saobraćaju, zaštitu zdravlja zaposlenih koji ih opslužuju uz maksimalnu zaštitu životne sredine, a na zadovoljstvo korisnika naših usluga.

Objavljeno: 06.12.2017.

Sanirano smetlište Smetlište između mesnih zajednica Čonoplje i Svetozara Miletića je nastalo pre tridesetak godina i na ovu lokaciju je odlagan komunalni i drugi otpad iz pomenutih MZ. Zbog neadekvatnog odlaganja i nepostojanja organizovanog sakupljanja otpada, problem ove divlje deponije se iz godine u godinu uvećavao. Periodične akcije delimičnog saniranja stanja nisu dale željene rezultate jer su pojedini nesavesni meštani nastavljali sa starom praksom, ali i činjenice da se nastali otpad negde morao odlagati. Bahatost i bezobzirnost pojedinaca je kulminirala kada je pretila opasnost da se u potpunosti zatvori regionalni put, jer je otpad bio odložen do polovine kolovoza koji se graničio sa ovim smetlištem.

Objavljeno: 06.12.2017.

Dobijeni čitači čipova za pse Gabrijela Turner, naša Somborka koja živi i radi u Austiriji je u maju mesecu prilikom posete svom rodnom gradu posetila somborski azil u želji da udomi jednog napuštenog psa. Tom prilikom se upoznala sa uslovima i radom u somborskom prihvatilištu za pse i mačke lutalice, kao i sa činjenicom da će uskoro psi i mačke lutalice biti smeštene u novi azil.

Objavljeno: 08.06.2017.

Ekolozi u akciji i edukaciji Udruženje građana „Volonter“ je u petak, 09.09.2016. godine održalo konferenciju za medije na kojoj je najavljen početak projektnih aktivnosti u okviru projekta „Ekolozi u akciji i edukaciji“ koji je počeo sa realizacijom 01. septembra i traje do 31. novembra...

Objavljeno: 08.06.2017.

Edukacija djaka U školskoj godini 2015/16 na teritoriji opštine Sombor, JKP „Čistoća“ je sprovodila edukacije đaka osnovnih škola sa ciljem podizanja ekološke svesti. Ovim projektom je obuhvaćeno 1.165 učenika od prvog do osmog razreda...

Objavljeno: 08.11.2016

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft