Udomljavanje zlatnih retrivera i labradora za osobe sa posebnim potrebama

       Poštovani građani,

       Prihvatilište za pse i mačke Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća” Sombor, pruža bezrezervnu podršku plemenitoj akciji koju je pokrenula humanitarna organizacija "Srbija velikog srca" uz podršku Udruženje ljubitelja životinja i prirode “Zelene šape”.

       „Osim što ova vrsta pomoći i podrške osobama sa invaliditetom više neće biti nedostupna u Srbiji, psi koji su bili napušteni će sada biti voljeni i negovani. Takođe, naši prijatelji iz udruženja „Srbija velikog srca“ pomoćiće nam da prikupimo hranu za naše štićenike“, kažu u udruženju „Zelene šape“.

       Humanitarna organizacija „Srbija velikog srca“ će pokrenuti projekat obuke kvalifikovanih osoba za dresuru pasa za terapeutske potrebe. To će učiniti u saradnji sa dva poznata centra za obuku terapeutskih pasa u inostranstvu.

       Prihvatilište za pse i mačke JKP „Čistoće“ u Somboru će ustupiti napuštene i spašene zlatne retrivere i labradore za dresuru u terapeutske svrhe. Ove vrste pasa su zbog svoje prirode i karakteristika,pogodni za pomoć osobama sa invaliditetom, malignim i retkim bolestima, kao i njihovim porodicama.

       Svakako je ovom prilikom važno napomenutinašu brigu o psima, kao i to da svaki napušten pas kojeg zbrinjavanjamo u Prihvatilištu dobija sav poteban tretman, pa je samim tim, pripremljen za udomljavanje sugrađanima koji žele umiljatog kućnog ljubimca.

 

       Prihvatilište napuštenih pasa i mačaka JKP „Čistoće“ Sombor

Udomljavanje zlatnih retrivera i labradora za osobe sa posebnim potrebama

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft