AKCIJI PRIKUPLJANJA AMBALAŽNOG STAKLA

Letak poziva:  Sakupljanje ambalaznog stakla 


POZIV ZA UČEŠĆE U AKCIJI PRIKUPLJANJA AMBALAŽNOG STAKLA

Poštovani, JKP "Čistoća" Sombor u saradnji sa operaterom za upravljanje ambalažnim otpadom Sekopak d.o.o. poziva Vas da učinite nešto korisno za planetu i osvojite zanimljive poklone.

Potrebno je da donesete 3 kg ili više staklene ambalaže (flaše i tegle), do promotivnog štanda JKP "Čistoća" Sombor, koji će biti postavljen na lokaciji Trg Svetog Trojstva (Ćelavi trg), u sredu 15.05. 2019. godine u periodu od 10 do 13 časova, a naši promoteri će Vam za predato staklo uručiti poklon.

Za razliku od ostalih reciklažnih materijala, staklo se može reciklirati neograničeni broj puta i to bez ostataka, Iako je reciklaža ovog materijala veoma jednostavna i sprovodi se topljenjem, ipak, ogromne količineodlažu se u prirodi ili na deponijama a veoma mali procenat se reciklira, s toga nam je glavni cilj sprovođenja ove akcije povećanje količina ambalažnog stakla koje ćemo uputiti na reciklažu, a benefiti su višestruki: štednja deponijskog prostora, primarna selekcija ambalažnog otpada, razvijanje korisnih ekoloških navika, menjanje loših navika, štednja prirodnih resursa zahvaljujući reciklaži, vaspitni i edukativni aspekti i td.

AKCIJI PRIKUPLJANJA AMBALAŽNOG STAKLA

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft