55 godina „MESECA ČISTOĆE“


„U zajednici sa mesnim odborima Socijalističkog saveza, Stambenim zajednicama, Crvenim krstom, Komunalnim odeljenjem NOO, Sanitarnom inspekcijom, preduzećem „Vodokanal“, Upravom gradskog zelenila, Stanicom Narodne milicije, svim kućnim savetima i školama, Komunalno preduzeće „Čistoća“ u Somboru, namerava da u periodu od 1. aprila do 1. maja organizuje mesec dana čistoće.

U toku ove akcije organizovalo bi se uređenje i krečenje kuća, čišćenje dvorišta i ulica. Kroz predavanja i nagradne pismene zadatke učenici osnovnih škola zainteresovali bi se i upoznali sa potrebama kućne i komunalne higijene, koja je jedna od osnovnih elemenata očuvanja zdravlja.

Samo preduzeće „Čistoća“ izvršilo bi u tom vremenskom periodu generalno pranje i čišćenje ulica, a i građani bi kroz napise u štampi stavili primedbe i sugestije na rad komunalnih službi u gradu. Putem plakata i drugog materijala takođe bi se propagirala kućna i komunalna higijena.

U „Čistoći“ veruju da će ova njihova akcija naići na podršku građana koji će i sami masovnim učešćem doprineti potpunom uspehu Meseca čistoće u gradu“ - navodi se u tekstu „Somborskih novina“ od 15. marta 1963. godine.

Kao i prethodnih 55 godina i ove godine akcija počinje zadnje nedelje marta i trajaće tokom aprila, a nakon toga se po rasporedu koji će se objaviti u lokalnim medijima i na našem sajtu početi „Mesec čistoće“ u naseljenim mestima.

Napomene koje svake godine prate ovu akciju važe i dalje, a korisnike naših usluga i sve stanovnike Grada Sombora pozivamo da se drže predviđenog rasporeda.

Kao i uvek otvoreni smo za sve primedbe predloge, ali i pohvale učesnika u ovogodišnjoj akciji „Meseca čistoće“.

 

Vaša JKP „Čistoća“

55 godina „MESECA ČISTOĆE“

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft