RECIKLAŽA NIJE BLAMAŽA


Zajedno svakako možemo više, a ovo je prilika da to i pokažemo. Selekcija u domaćinstvu, školi, na radnom mestu ne bi trebala da predstavlja problem i svakako nije blamaža.

Gradska Uprava se među prvim institucijama uključuje, a ne zaostaju osnovne škole u Aleksi Šantiću, Stanišiću... pa se nadamo da će spisak na kraju godine biti dugačak.

JKP će tokom godine, u saradnji sa svojim generalnim operaterom „SEKOPAK“-om realizovati nekoliko propagandnih kampanja, pre svega u akciji sakupljanja ambalažnog stakla, ali i ostalih reciklažnih mateijala.

Reciklažni centar je mesto gde se mogu doneti sekundarne sirovine i ambalažni otpad (PET, plastika, papir, karton, aluminijumske limenke, staklene flaše, tegle, najlon i drugi ambalažni i neopasan otpad). Za veće količine JKP „Čistoća“ će doći na mesto sakupljanja izvršiti transport i merenje.

Obaveze u akcijama zaštite životne sredine su jasno definisane u važećim zakonima i pristupnom Ugovoru sa Evropskom Unijom (Poglavlje 27.), a motiva za ovu akciju, nadamo se neće manjkati. Motiv može biti svest o potrebi zaštite i očuvanja prirode, a može biti i materijalni, jer JKP „Čistoća“ isplaćuje vrednost za sekundarne sirovine koje se razvrstane predaju u Reciklažni centar, prema cenovniku koji se nalazi na našem sajtu.

Pozivamo sve zainteresovane da se uključe u ovu akciju. Svaki predlog i sugestija su dobro došli, bilo putem sajta, mejlom, telefonom ili neposrednim kontaktom.

Vaša JKP „Čistoća“

RECIKLAŽA NIJE BLAMAŽA

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft