Počela akcija

U ponedeljak 21,marta , radnici JKP “Čistoća” počeli su sa tradicionalnom akcijom “ Mesec čistoće” . U toku ove akcije gradjani Sombora i naseljenih mesta mogu se besplatno osloboditi svog kabastog otpada.
Ovogodišnja akcija ““Mesec dana Čistoće” počela je desetak dana ranije rekao je Nikola Pajić direktor JKP “Čistoće” Sombor i istakao da je razlog tome lepo vreme , posedovanje sve neophodne mehanizacije i spremnost zaposlenih , koji su u predhodnom periodu izvršili sve neophodne pripreme na gradskoj deponiji kako bi se mogao nesmetano primiti sav planirani otpad.
Po njegovi rečima JKP “Čistoča” očekuju da se u toku naredne četri sedmice sa somborskih ulica odnese izmedju 8 do 10 hiljada kubika kabastog otpada.
Ovu akciju finansira grad Sombor sa 10 miliona dinara i to odnošenje otpada iz gradskih ulica i sa dodatnih 5 miliona dinara grad će finasira odnošenje kabastog otpada iz naseljenih mesta , koje će krenuti posle 20.aprila, napomenuo je Pajić i pozvao sve gradjane da se uključe u ovu akciju. On je ovom prilikom istakao, da se gradjani mogu obrati JKP “ Čistoći” ukoliko se radi o kabastom otpadu koji oni sami ne mogu da iznesu ispred svoje kapije. Ujedno je uputio apel svim gradjanima, da vode računa kad iznose kabasti otpad ili šut , ispred svojih kapija, kako ne bi zatrpali šančeve.
U  utorak, 22. marta,  akcija se nastavlja u prigradskim naseljima Centrala i Bukovac i ulici Venac Petrove Gore. U prvoj nedelji akcije otpad će biti odnošen i u sredu i četvrtak iz ulica u Selenči i Staroj Selenči. Uslediće pauza zbog katoličkog Uskrsa, pa će Mesec čistoće biti nastavljen u utorak, 29. marta. 
Javno komunalno preduzeće „Čistoća” će tokom akcije „Mesec čistoće” odnositi smeće nastalo tokom uređenja dvorišta i javnih površina ispred objekata. Tokom akcija biće sanirane i divlje deponije koje se nalaze u gradskim ulicama.

Počela akcija

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft