JKP "ČISTOĆA" SE UKLJUČILO U AKCIJU POMOĆI NAJUGROŽENIJIM DOMAĆINSTVIMA

U petak 20.februara u Rokovačkoj šumici počela je sanitarna seča drva i vršiće se narednih nekoliko dana u skladu sa rešenjem šumarskog inspektora. Ukupna drvna masa biće isporučena najugroženijim korisnicima socijalne pomoći u gradu i somborskim selima.


Ovo je koordinisana akcija koju zajedno izvode Gradsko veće, Gradska uprava, JKP "Čistoća", JKP "Zelenilo" te Centar za socijalni rad.  

Količina drva nije velika, u pitanju je oko 100 kubnih metara, a sva količina koja bude posečena tokom akcije je namenjena korisnicima usluga Centra za socijalni rad i korisnicima socijalne pomoći u gradu i selima. Sa početkom seče je došlo do kašnjenja usled objektivnih okolnosti i loših vremenskih prilika, no u svakom slučaju učesnici ove akcije se nadaju da će drva dobro doći porodicama i da će ih ugrejati do kraja ove zime.


JKP "Zelenilo" je ispoštovalo svu potrebnu zakonsku proceduru pre samog početka seče stabala a JKP "Čistoća" svojim kamionima, potrebnom mehanizacijom za utovar i ljudstvom ovih dana će na adrese korisnika sa spiska koji je načinio Centar za socijalni rad isporučiti po 2 kubna metra isečenog drveta.


Poučeni iskustvom rganizatori ove humanitarne akcije poručuju da se nadaju da će sledeće godine sa sličnom akcijom početi na vreme.JKP

© Sva prava zadržana JKP ČISTOĆA . Izrada web sajta BIT Soft